Stadsbesök

21 oktober 2019 admin

Gävle är en vacker stad belägen på Sveriges östkust i Gästrikland. Den är residensstad i Gävleborgs län och bjuder på både natursköna och kulturella upplevelser.

Mitt i staden ligger Boulognerskogen, en park med lummiga träd, rogivande vattendrag och en fin lekplats för de allra yngsta i familjen. Vill man ta sig längre ifrån stadens brus så kan man bege sig ut till Bönan, ett gammalt fiskeläge som ligger i Gävles skärgård, ett perfekt ställe för rekreation.

I Gävle ligger även Sveriges nationella museum för järnvägshistoria, just nu håller utställningen på att renoveras men museet erbjuder istället tågresor över hela landet. Exempelvis kan du ta spöktåget till Halloween på Furuvik, nöjesparken som ligger strax utanför Gävle centrum. På Furuvik finns tivoli, djurpark och under somrarna står stora artister på nöjesscenen där. Vill man njuta av underhållning året om finns Gävle konserthus mitt i stan, där kan man lyssna på allt från klassisk musik till världsartister.

December närmar sig med stormsteg och det är inte långt kvar till jul vilket innebär att Gävles världskända julbock snart kommer resas på Slottstorget. Från första advent kan man se den 13 meter höga bocken och 1:a december kommer det anordnas en pampig invigning som lockar människor från världens alla hörn.

Är man intresserad av hockey så kan man besöka Monitor ERP Arena (tidigare Gavlerinken Arena) och se hemmalaget Brynäs IF möta sina konkurrenter i SHL.

Vid ett besök i Gävle finns det många alternativ när det kommer till både mat och boende. Det finns restauranger över hela staden för olika smaker i olika prisklasser. När det kommer till sovplats för natten så kan bed and breakfast i Gävle vara ett bra och prisvärt alternativ.

Så boka tågbiljetten eller packa bilen och ta en tripp till Gävle, staden som gett oss Gevalia kaffe, Ahlgrens bilar och Läkerol.

Fler nyheter