Semestra runt Mälaren och bo på hotell

24 april 2020 lily_hansen

Mälaren är Sveriges tredje största sjö, och den är klassad som riksintresse. Den har stränder och öar som är populära turistmål. Landskapen runt Mälaren är Västmanland, Uppland och Södermanland, som alla har vacker natur  och är populära turistområden. Namnet Mälaren kommer från fornsvenskans mal, som betyder grus, stenar, alltså “grussjön”. Mälaren är också vattentäkt för många människor och bl a Stockholm får sitt vatten därifrån. Att turista runt Mälaren och bo på hotell är en härlig upplevelse.

 

Bo bra är en en del av semestern

Att bo bra är en verklig avkoppling. Att det är bekvämt, rent, praktiskt, vackert, allt det gör att man kan njuta i fulla drag av sin hotellvistelse. Känslan när man kommer in i rummet, kastar sig på sängen och känner doften av rena nymanglade lakan, den känslan är semester. Du kanske letar boende i Ekerö, efter att ha åkt runt i Uppland. Du kanske vill bo på en av mälaröarna och vila ut på ett hotellrum. Ibland behöver man inte åka så långt för att känna att man har rest. Bra boende ska ligga vackert och ändå ligga nära tätort, ha wi-fi, TV, och allt det som gör att man har valfrihet att koppla av på rummet och ha nära till naturupplevelse. 

 

 

Inte bara natur, kultur och shopping också

Att välja ett boende som  ligger vackert behöver inte betyda att man inte har tillgång till varken kultur eller annat. Det finns mycket att upptäcka förutom naturen om man väljer ett boende på mälaröarna. Är man bilburen har man inte långt till stora shoppingcentra, eller kulturhistoriskt intressanta byggnader och museer som Vasamuseet eller Abbamuseet. Det är inte särskilt långt till en flygplats heller. Med mycket inom räckhåll kan man välja sina dagsaktiviteter efter en god frukost på hotellet. Eller så slappar man i trädgården, det är ju ändå semester!

Fler nyheter