Semesterstugor för hela slanten

23 oktober 2019 admin

Hotell i all ära men visst är det något visst med att bo i stuga på semestern? Man har sin alldeles egna stuga att husera över. Kanske har man närmsta grannen några meter bort, eller kilometer. Hela familjen kanske måste samsas i ett sovrum, eller så finns det sovrum så det räcker och blir över. Semesterstugan är i vilket fall som helst en charmig och ganska svensk historia. Många kanske kommer att tänka på fjällstugor medan andra föreställer sig en stuga alldeles vid havet. Oavsett om det är en braskamin eller havsutsikt man föredrar så finns det garanterat en stuga för alla smaker.

 

 

Toppmodernt eller charmigt?

 

Definitionen av en semesterstuga är nog rätt diffus när man tänker efter. En nybyggd fjällstuga med bastu, braskamin, diskmaskin, golvvärme och alla tänkbara bekvämligheter­­ – är det verkligen en stuga? Försvinner inte charmen i samma sekund som vattenledningen dras in? Det behöver den inte göra. Den klassiska bilden av en semesterstuga är nog ändå en enklare torpstuga, falurött och med vita knutar. Men insidan kan fortfarande variera från gammaldags stil med endast de nödvändigaste faciliteterna till vackert renoverat för att möta dagens efterfrågan på högre standard. I slutändan är den nog en smakfråga huruvida torrdass ger semesterfeeling eller ej.

 

Semesterbyar

 

De finns många som ägnar sig år uthyrning av stugor i liten skala. Kanske har man en gäststuga på sin gård eller tomt som skulle kunna dra in lite hyrespengar. Det finns många sajter för förmedling av semesterstugor som kan vara till hjälp. Sen finns det de som satsar stort och skapar hela byar av semesterstugor. I byn kan det finnas allt ifrån en pool, affär, minigolfbana till egen strand, utegym med mera. Ett exempel på en lite lyxigare stugby är Kåranäs Gård utanför Väckelsång. Vad sägs om en uppvärmd pool, restaurang och spa- och relaxavdelning? 

Fler nyheter