När man söker stugor för uthyrning

10 september 2020 lily_hansen

Om man gör en enkel sökning på semesterstugor så kan man få en hel del resultat, som exempelvis https://karanas-gard.se/. Det har blivit mycket populär att bo i en stuga under sin semester istället för på ett hotell. Därför har fler och fler börjat med uthyrning av stugor. Det gäller även de som tidigare erbjöd en annan typ av boende. Som exempelvis campingar och hotell.

Möjligheten att kunna välja mellan att ha bara rum eller en hel stuga är något som lockar en bredare kundkrets. Där kan man även få de som tidigare endast hyrde privata boenden via någon uthyrningsförmedlare på kroken.

En stor by

På vissa områden har man slagit på stort och gjort hela byar med semesterstugor som man hyr ut. Väljer man att ha en bättre isolering i sina stugor så kan man lyckas få bokningar året om. Detta istället för enbart under sommarsäsongen, då det är mest tryck på uthyrningen.

Många skapar semesterbyar med stugor där bara en eller flera större stugor har de centrala funktionerna. Det kan handla om toaletter och duschar. Men även om man erbjuder matlagningsmöjligheter eller olika aktiviteter som spabad, bastu, lekrum eller biosalong.  

Kortare eller längre tid

De flesta semesterstugor hyrs endast ut under en vecka. Men det går även att hyra de flesta boenden under längre eller kortare perioder. Eftersom boenden brukar vara rejält rabatterade under lågsäsong så kan det vara ett bra läge att ta en extra semester då. I hela landet sker det aktiviteter under både höst och vår.

Det går oftast att hitta något som lockar alla i familjen. Kanske kan man hamna på en ort  man aldrig tidigare varit på. Det kan bli ett nytt smultronställe som man kanske även väljer att besöka under högsäsongen. Man kanske till och med kommer bli en återkommande gäst. 

Fler nyheter