Idag är din turdag

29 oktober 2019 admin

Minns ni skolresorna som man brukade göra i grundskolan och under gymnasietiden? De där stökiga och svettiga turerna där busschauffören säkert ångrade sitt val av yrke varje gång. Kanske gällde samma sak även lärarna, vid närmare eftertanke.
Men som elev så var det oftast en fantastiskt rolig upplevelse. Ja så länge man inte blev toanödig under resans gång. Fatta vad pinsamt att behöva gå på dasset mitt under bussresan, inför publik.

Extra spännande var färden förstås om det var tillsammans med en annan klass, där man hade spanat in någon snygging. Då var det bara att se till att man hamnade på platsen bredvid, framför eller bakom.
Chans till romans!

Väl framme sedan så var det oftast en spännande upplevelse. Tänk att få vara i storstaden eller besöka en rolig arbetsplats. Ja allt som inte var skolan var faktiskt populärt.
Det är lustigt hur skolan äger rum i just skolan. Yrkeslivet som man förbereder sig för sker ju på annat håll.

När man blir äldre blir bussresor något av en mindre populär upplevelse. Speciellt när man får barn och måste hålla de små liven nöjda under hela resan.
Hur många gånger har man inte suttit där, svettig och viftandes med en sorgsen banan, medan ungarna håller oönskad konsert för resten av passagerarna?

Sedan ökar bussintresset igen när man bli lite äldre. De får helt enkelt något av en revival.

Till exempel pensionärsresor. Det är ju så praktiskt att kunna boka en resa med till exempel http://www.strombergbuss.se/ och bara få sätta sig och njuta av färden.

Kanske lär man känna en ny vän under turen också. Eller kanske hittar en ny snygging på äldre dagar.
Nu är det dessutom inte längre pinsamt att gå på toa. Tvärtom, så kan det kanske till och med bli en tävling gällande vem som får gå flest gånger.

Fler nyheter