Hotell, mer än en sovplats

17 april 2020 william_eriksson

Att bo på hotell kan ha många syften. Såklart är en av de vanligaste orsakerna att man behöver en sovplats, kanske för att man är på jobb- eller nöjesresa. Men det är långt ifrån alltid det faktum att man bara behöver någonstans att sova. Andra anledningar kan finnas, som att man bara vill komma bort en stund. Man kanske tar in på ett hotell i sin hemstad bara för att lyxa till det, på ett spahotell med en dignande frukostbuffé. Bastu och bubbelpool på kvällen och nylagad omelett morgonen därpå – perfekt när man vill fly ekorrhjulet och få sig en stunds avkoppling.

 

Enbart spa eller frukost

På ett spahotell behöver man dock inte ens hyra ett rum, det går ofta att bara köpa en entrébiljett till själva spaavdelningen. Likaså med frukosten. Många hotell erbjuder även de som inte bor på där att betala bara för frukostbuffén. Och en frukostbuffé på ett hotell i Sverige brukar inte gå av för hackor. Så att vakna hemma i sin egen säng och sedan bege sig till närmsta, bästa hotellfrukost, äta i lugn och ro tillsammans med morgontidningen – ja, det är inte en dålig idé.

 

 

Bed and breakfast

Så visst är det så att hotell inte bara används för att ha en sovplats. Men när de även används till övernattning är det ju vanligt att besökarna passar på att njuta av hotellets övriga utbud också. Sen finns det såklart de gånger då man enbart är i behov av en sängplats, och möjligtvis lite enklare frukost. Man kanske är på genomresa och vill snabbt kunna mätta magen på morgonen innan det är dags att fara vidare. I dessa fall är ett bed and breakfast ett ypperligt alternativ. Söker du bed and breakfast i Gävle? Där finns förslagsvis Hotel Aveny Bed & Breakfast; hotell och B&B i ett!

Fler nyheter